Adölesan dönemde beslenmenin püf noktaları nelerdir?

Bu dönem büyüme ve gelişmenin en yüksek olduğu ikinci dönemdir. Bu dönemde besleyici değeri düşük, yüksek enerjili, fazla yağlı ve tuz içeren yiyecekler yerine, evde hazırlanan çiğ sebze, salata, yoğurt, sütlü tatlıları tercih etmelidirler. Fast food restoranlara arada bir gidilecekse; sağlıklı menü seçimlerine (örneğin; hamburger beraberinde ayran, salata veya meyve suyu iyi bir seçimdir) yönlendirilmelidir. Gençler üzerinde yapılan bir çalışmada, yetersiz sebze ve meyve tüketimi ile zayıf aile iletişimi, aşırı televizyon seyretme, bilgisayar kullanımı ve düşük beslenme bilgisi\r\narasında önemli ilişki olduğu saptanmıştır. Bu yüzden adölesanların; kahvaltıyı atlama, aşırı fast food ve abur cubur tüketme gibi alışkanlıkları, sağlıksız beslenmelerini daha da fazla tetikler. Bu nedenle genç bireylerin beslenmesinde aileler dikkatli olmalıdır.